BALIKESİR / BANDIRMA - Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu

Ara

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri de "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını kutladılar.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Ara

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimimizle Üst öğrenim kurumlarının tanıtılması ve tercih edilebilecek alanlara ilişkin bilgi verilmesi kapsamında 8. sınıf öğrencilerimizle Bandırma MTAL, Hafsa Sultan MTAL, Bandırma Anadolu Lisesi ve Borsa İstanbul MTAL ziyaret ettik. Öğrencilerimiz çeşitli meslek alanlarını atölye şefleri ve öğretmenlerinden yerinde dinleyerek ve keşfederek ağustos ayında yapacakları tercihlerine ilişkin farkındalık kazandılar.

Kas

Okulumuzda Öğretmenler günümüzü kutladık. Hediyeleri ve ikramları için Balıkesir Büyükşehir Belediyesine, Bandırma Belediyesine, Okul Müdürümüz İdris İsmet Sezgin, Müdür Yardımcılarımız Özkan Bayır ve Onur Yişin'e  teşekkür ederiz.

Kas

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde “Geleceğe nefes” kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da tüm Türkiye’yle aynı anda binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Okulumuzdan da okul müdürümüz, 3 öğretmenimiz ve 50 öğrencimiz Cumhuriyet Ormanı fidan dikim etkinliğine katıldı.

Kas

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi IEEE BANU Öğrenci Kolu Topluluğunun PES ve EA komiteleri olarak Şehit Bedir Ortaokuluna enerji alanında bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Öğrencilere elektrik tasarımları gösterilmiştir. Ardından öğrencilerin soruları cevaplanmıştır.

Kas

Yaptığımız deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimiz Safir YURDADÖNEN ve Barış ÖZMEN'i ödüllendirdik. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı kutlamaları kapsamında okulumuzda düzenlediğimiz şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz yazdıkları şiirleri bayrak töreninde arkadaşlarına okudular.

Kas

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Kızılay Haftası boyunca, Kızılay Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda okullarda konuşmalar yapılır, bilgiler verilir, panolar hazırlanır, şiirler okunur.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılını okulumuzda coşkuyla kutladık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında siniflarimizi süsledik. Cumhuriyetin önemini öğrencilerimize anlattık. Yaptığımız etkinlikler ve program ile Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlamış olduk.

Ekm

2023- 2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem Okul Aile Birliği Toplantısı 30 Ekim Pazartesi günü saat 15.30 da okulumuz çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Siz değerli velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı kapsamında yapılan etkinliklerde okulumuzda atletizm yarışları düzenlendi.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle şehitlik ziyareti gerçekleştirdik.

Ekm

Okulumuzda ki 8. sınıflara yönelik düzlenlediğmiz meslek tanıtım günlerinde bu hafta ki konuğumuz Diş Hekimi Ebru Şahin Nizamoğulları  idi. Diş hekimimiz öğrencilerimize diş hekimliğini tanıtan bir seminer verdi

Ekm

Kariyer günleri kapsamında bugün 8.sınıf öğrencilerimizi gazeteci yazar Önder BALIKÇI ile buluşturduk.

Öğrencilerimiz gazetecilik mesleğini, çalışma şartlarını ve mesleğin zorluklarını öğrendiler ve soru sordular.

Gazeteci yazar Sn. Önder BALIKÇI 'ya davetimize icabet ederek öğrencilerimizi bilgilendirdiği için teşekkür ederiz.